Calculul valorilor nutriționale ale produselor alimentare
Incepand cu 13 decembrie 2016 toti producatorii au obligativitatea implementării acestor cerințe privind declarația nutrițională Conform cerințelor Regulamentului (CE) 1169 din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, este necesară o declarație nutrițională obligatorie pentru alimentele comercializate, care să cuprindă.
Valori nutritionale medii | per 100g (/per 100 ml) |
---|---|
Valoare energetica | Kj / kcal |
Grasimi | g |
Din care: | |
g | |
Glucide | g |
Din care: | |
g | |
Fibre |
g |
Proteine | g |
Sare | g |
Valoare nutritionala medie este una din informatiile obligatorii care trebuie precizate pe etichetele produselor obtinute in unitatea dumneavoastra.
Valorile declarate trebuie sa fie valorile medii avand la baza:
- Un calcul avand la baza valori cunoscute si valori medii reale ale ingredientelor utilizate.
- Un calcul avand la baza date stabilite si general acceptate.
- De asemenea, este acceptata o combinaţie a metodelor mentionate mai sus.
Comisia Europeana poate adopta reguli detaliate privind precizia valorilor declarate (ex. toleranţe, reguli de rotunjire).