Consultanta privind implementarea Sistemului de manangement al sigurantei alimentului in conformitate cu ISO 22000
Cerinte pentru organizatiile din cadrul lantului alimentar specifica cerintele sistemului de management al sigurantei alimentului, care combina anumite elemente, general recunoscute pentru asigurarea sigurantei alimentului de-a lungul lantului alimentar pana la punctul final de consum:
De ce ISO 22000
- Comunicarea interactiva
- Sistem de management
- Controlul proceselor
- Principii HACCP
- Programe preliminare
ISO 22000 aduce ca si noutati in sistemul de siguranta alimentului:
- Cerinte suplimentare referitoare la documentatie
- Planificarea sistemului de management al sigurantei alimentului
- Comunicare
- Pregatire si raspuns in caz de urgenţă
- Programe preliminare (PRP)
- Stabilirea programelor preliminare operationale
- Actualizare informatii si documente preliminare referitoare la PRP si planul HACCP
- Planificarea verificarii
- Validare verificare si imbunatatire
Avantajele implementarii unui sistem de management al sigurantei alimentului bazat pe principiile HACCP:
- Este un sistem preventiv care reduce pana la disparitie riscurile alimentare
- Reprezinta angajamentului societatii care va imbunatati imaginea acesteia
- Reduce necesitatea si costurile testarii finale a produsului
- Creste increderea consumatorilor in produs
- Reduce posibilitatea aparitiei accidentelor care pot duce la contaminarea produselor
- Pe termen lung scad costurile legate de pierderile de materie prima si rechemarea produselor din piata
- Asigurarea conformarii la legislatia in vigoare
- Inbunatatirea comunicarii cu autoritatile (ANPC, ANSVSA, DSP)